Hybride events

De wereld is niet langer zwart of wit. Niet langer live of online. Door je congres of evenement uit te breiden met een interactieve live uitzending genereer je meer publiek en meer betrokkenheid van je doelgroep. Een hybride event is als een eigen TV kanaal, rechtstreeks vanaf het congres of event, met een uitermate interactief tweede scherm. Recente hybride congressen rapporteren online deelnamecijfers van +400%!

Een hybride event is een fysieke bijeenkomst waar tegelijkertijd ook een online publiek aan deelneemt. Simpel gezegd, zowel een fysiek als een online publiek kunnen op hetzelfde moment dezelfde ervaring of inhoud tot zich nemen vanaf verschillende locaties.

Eva's Service Bureau ziet de behoefte om haar klanten volledig te ontzorgen, zodat de kansen van hybride events optimaal worden benut en geïntegreerd in de event strategie. In dit kader wordt er hard aan gewerkt om in de nabije toekomst een compleet pakket aan diensten aan te bieden op het gebied van hybride events!

Voordelen van Hybride events

Genereert een bereik tot 10x zo groot

Er gaat niets boven de kracht van een fysieke ontmoeting, dat weet iedereen. Een uitzending zal de fysieke deelname dan ook niet verminderen. Integendeel! Wat er namelijk wel gebeurt: mensen die niet kunnen komen of het er nog nooit van hadden gehoord, pikken toch de highlight(s) van het congres mee. Als die goed zijn, begrijpen ze zelf wel dat ze de volgende keer dus wèl willen afreizen naar de fysieke bijeenkomst.

Verder geef je met een hybride evenement mensen een aanleiding en een onderwerp om het op social media over jouw evenement te hebben. En dat is toch precies wat je wil?

Extra bereik en nieuwe deelnemers

Met een hybride event haal je niet alleen de factor ‘plaats’ weg, maar ook de factor ‘tijd’. De uitzending kan (in delen) online later nog bekeken worden, wat het bereik op lange termijn extra vergroot en ook een nieuw publiek aanboort. Daarnaast zijn alle vragen die de online kijkers stellen een enorme schat aan inspiratie: dit is letterlijk waar je doelgroep meer over wil weten!

Aantrekkelijk voor sponsors

Het brede bereik maakt een hybride component extra aantrekkelijk voor sponsors. Ze zijn niet alleen zichtbaar voor de fysieke deelnemers van het evenement, maar ook voor de online deelnemers. Niet alleen tijdens het evenement, maar door de online videos ook nog jaren daarna. In combinatie met het gegeven dat een hybride event bijzonder goed werkt om buzz te genereren op social media, maakt een online uitzending één van meest aantrekkelijke proposities om te sponsoren.

Offerte Aanvraag